Akte van schuldoverneming

Waarom heb ik een akte van schuldoverneming nodig?

Een akte van schuldoverneming komt geregeld voor bij een aandelenoverdracht. Verder wordt het ook gebruikt om een andere persoon van diens schuldenlast te verlichten. Het is aan te raden om deze schuldoverneming schriftelijk vast te leggen, zodat je de beschikt over een bewijsstuk van de gemaakte afspraken.

Wat regelt deze akte van schuldoverneming?

Een akte van overneming regelt het overnemen van één of meerdere schulden. Dit betekent voor de schuldeiser dat hij vanaf het moment van overnemen van de schuld met een andere schuldenaar te maken krijgt. Bij overneming van de schuld neemt de nieuwe schuldenaar alle rechten en plichten over van de oorspronkelijke schuldenaar. Wees ervan bewust dat het bij deze overeenkomst uitsluitend gaat om een overname van een schuld en dat er geen sprake is van een contract overname.

Indien u twijfelt over of in uw geval sprake is van schuldoverneming of dat het in uw geval verstandig is om gebruik te maken van schuldoverneming, raden wij u aan een jurist te raadplegen.

Hoe werkt het?

Wanneer u de vragenlijst start, zal u met behulp van informatie en uitleg door de vragen worden geleid. Aan de hand van uw antwoorden zal een akte op maat worden gemaakt door ons systeem. Als u inlogt of een account aanmaakt, kunt u de voortgang van de vragenlijst ook opslaan en later terugkomen.